rss
email
facebook

26 май, 2013

Arena Delux - RealD 3D

Резолюция: 10
Цветове: 9
Контраст: 9
Дълбочина на 3D ефекта: 8
Crosstalk (Ghosting): 5

"RealD 3D е новото измерение в забавлението с кристално ясни, ярки, ултра реалистични и живи визии, които създават усещането, че зрителят е влязал вътре във филма."

След 2D теста, който направихме с филма A Good Day to Die Hard (2013), дойде време и за 3D тест на новата залата. Всичко, което написах в предишния пост за Атмос залата си остава актуално и при 3D прожекцията. Филмът, който избрахме, беше Star Trek Into Darkness (2013)
Освен впечатляващият контраст, високата резолюция и страхотните цветове, мисля да добавя и прекрасния 3D ефект, на който се насладихме. Никаква болка в главата, напрежение в очите или някакво усещане за сетивно раздразнение. Представянето беше на много високо ниво. В самия филм липсваше Crosstalk(Image Ghosting) ефект. В субтитрите се наблюдаваше лек Crosstalk ефект, което беше неприятно.

RealD 3D използва поляризация на светлината, което намалява светимостта и до известна степен контраста на изображението. В Атмос залата този ефект беше минимален. Изображението беше достатъчно ярко и контрастно, за да се насладим на филма. Дори и в тъмните сцени, отразената светлина от екрана беше повече от достатъчна.

Относно Атмос
Този път звуковото представяне беше на по-високо ниво. Нивата бяха подравнение доста по-добре. Съраунд ефектите бяха премерени, а централната линия не се опитваше да ни оглуши. Доста по-доволен съм в звуково отношение.

Atmos vs IMAX
Това противопоставяне вероятно интересува доста от кино феновете в България.
Моят извод накратко е следния:
За 2D прожекции: IMAX
За 3D прожекции: Atmos + RealD 3D

Арена Делукс - Повече информация Тук.
RealD 3D - Повече информация Тук.
RealD 3D - Демо Тук.