rss
email
facebook

22 март, 2010

HTC Sense -> SPB + MobileSense

След около две седмици тестове на новата играчка, в крайна сметка реших, че е време за експерименти с интерфейса. Несъмнено HTC Sense е доста приятен и сравнително интуитивен GUI, но пък от друга страна потребителят няма много възможност за промяна и разместване на различните елементи. Повечето промени по интерфейса на НТС се правят посредством инсталиране на .cab файлове или директно от регистрито на ОСа. И двата варианта не са особено приемливи за един обикновен потребител. Аз разбира се и преди се бях ровил, за да открия една много приятна алтернатива на HTC TouchFlo/Sense, а именно SPB Mobile Shell. Този софтуер е платен, но може да се намери почти навсякъде "излекуван". Все пак ако имате възможност и възнамерявате да го ползвате като основен GUI платете си го!

"Out of the Box" интерфейсът не е особено красив, но това се очаква. Добрата новина е, че можете да го промените, както желаете и това е доста интуитивно реализирано. Съществуват и най-различни допълнителни модове за него, които определено го правят много красив и функционален. Ето няколко скрийншота от занимавката ми с тази програма:



SPB ви дава възможност да изберете между 1, 3 и 5 екрана по хоризонтала. Вие сте дизайнерът на всеки един екран! Всеки един елемент може да бъде позициониран, модифициран и променен по ваш вкус и желание. Съществува възможност и за алтернативен изглед, до който се стига чрез приплъзване нагоре. Целият Шел може да бъде конфигуриран по желание на потребителя, а интуитивната подредба на интерфейса и неговите настройки позволяват дори и на най-неопитния да се справи. На снимките виждате SPB Mobile Shell 3.5.3 заедно с модификацията MobileSense 3.5.3 на потребителя naong от xda-developers форума. Съществуват и други модификации, но засега толкова от мен.

Малко Линкове:
SPB@Youtube & MobileSense@Youtube