rss
email
facebook

14 септември, 2009

I am Back...

...from Montenegro & Croatia!

Завърнах се, 5 дни и 2200 километра по-износен.
Като се замисля се сещам само за негативни спомени, но пък понеже се старая да държа духа на форума оптимистичен и далеч от хроничната ми депресия, ще споделя само положителните.

- Черна Гора -
Хотелите бяха хубави. Будва не беше нищо особено с изключение на струващи десетки милиони евро яхти на пристанището. Заливът Котор е много красиво природно образувание. Котор като град също беше изключително интересен. От крепостта на Котор се разкрива чудесна панорама към почти целия Которски залив и градовете около него.

- Хърватска -
Крайбрежният път беше чудесен. Границата се минава лесно и бързо. Старият Дубровник е много интересен и също толкова скъп. Новият Дубровник също е хубав. Обиколка на Крепостната стена е чудесен начин да изгубиш поне един час, както и 10 евро. Сладоледът в Дубровник е един от най-добрите и вкусни, за съжаление е 5 евро.

Накрая едно обобщение.
Посещението на Черна Гора и Хърватска ме остави със смесени чуства, но искам да подчертая, че това се дължеше на дългото и уморително пътуване, както и групата, с която споделях автобуса и хотелите. Определено си струва човек да посети тези дестинации, но по възможност извън туристическа група и с автомобил или мотор.